2011. június 10., péntek

Földmunka

A földmunka szorosan kapcsolaódik az építkezéshez. Hiszen elsősorban az építkezés megkezdésekor már elkezdődnek azok a tereprendezési folyamatok, amelyek a földmunkához szorosan kapcsolódnak. Felvetődik a kérdés ilyenkor hogyan érdemes nekiállni a földmunkának. Jöjjön a család, jöjjenek a munkásemberek lapáttal és ásóval, vagy rendeljünk gépi földmunkát?
Máris eljutottunk a gépi földmunka ésszerűségének megvitatásához. Bizony a földmunka időigényes feladat, és sok erőforrást igényel a családi ház építése során. Ha van időnk bővel, nyogodtan nekiállhatunk kézi erővel, hiszen a friss levegőn vagyunk és végre mozoghatunk is. Egészen más a helyzet azonban, ha szoros ütemezésben vagyunk és fontos az időpontok betartása elősorban az építőanyagok érkezésének időpontjára.
Nem is kérdés, ebben az esetben jobban járunk, ha igénybe veszünk valamilyen gépi földmunka szolgáltatást nyújtó céget és rájuk bízzuk a munkafolyamatok elvégzését. Nézzük elsősorban mely földmnka feladatok azok, amelyeket érdemes gépesített erővel elvégezni:
  • Tereprendezés
  • Alap kiásása
  • Munkaárkok ásása
  • Pincetömb kiemelés
  • Emésztő munkagödör készítés
A földmunkához tartozik a kitermelt föld elszállítása, illetve a végső tereprendezés esetén a termőföld odaszállítása és annak elegyengedése. Ennyit bevezetőként a többi gépi földmunkával kapcsolatos kérdést hamarosan kitárgyaljuk. Blogspot oldalunkat támogatják:
Weboldal: gépi földmunka
Facebook: földmunka a facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése